Vacature Kwaliteitsmanager / Compliance Manager Zorg

Ben jij iemand die mee wil bouwen aan de kwaliteit en veiligheidscultuur van ons expertisecentrum oogheelkundige zorg?

Wij zijn Oogcentrum Noordholland, gevestigd in Heerhugowaard. Oogcentrum Noordholland is een kennis- en expertisecentrum voor oogheelkundige zorg. Het verhogen van de kwaliteit en toegankelijkheid van oogheelkundige zorg in de regio Noord-Holland staat bij ons hoog op de agenda. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars en zien jaarlijks meer dan 50.000 patiënten. Daarnaast zijn wij maatschappelijk actief betrokken en zoeken steeds naar manieren om nóg verantwoorder te ondernemen.

Onze organisatie is laagdrempelig en gedreven, met veel autonomie voor de medewerkers: jij werkt niet alleen bij het Oogcentrum, maar ook aan het Oogcentrum. Wij zien het belang van aandacht voor patiënten én medewerkers,  wat zich uit in een organisatiecultuur waarbinnen veiligheid, patiëntvriendelijkheid en werkplezier de kernwaarden zijn.

Ons team bestaat op dit moment uit 60 collega’s, waarvan 7 collega’s ondersteunen op het gebied van kwaliteit, HRM, administratie en facilitair. In verband met het vertrek van onze huidige Compliance Manager Zorg zoeken we een opvolger. Mogelijk zijn wij op zoek naar jou?

Wat ga je doen

De omgeving waarin wij acteren is dynamisch, mede door wijzigende regelgeving en onze eigen ambitie. Wij geloven dat investeren in een cultuur van kwaliteit en veiligheid de beste waarborgen scheppen voor goede zorg. Wij stellen hoge eisen aan onszelf om de verwachtingen van onze patiënten en andere stakeholders waar te maken, in toenemende mate ook op het gebied van zorg compliance en privacy.

Als Kwaliteitsmanager / Compliance Manager Zorg ontwikkel en implementeer je het beleid dat ons op het beoogde kwaliteitsniveau houdt. Je signaleert en implementeert verbetervoorstellen en hebt een actieve en initiërende rol bij verandertrajecten. Je adviseert, motiveert en overtuigt collega’s op een natuurlijke manier. In jouw functie ben je verantwoordelijk voor het behouden van het kwaliteitsmanagement keurmerk van ZKN en de NEN7510 certificering. De functie is breed, want naast het beheer en de ontwikkeling van het kwaliteitsmanagementsysteem, waar ook informatieveiligheid onder valt, ben je ook de functionaris gegevensbescherming (FG) en de klachtenfunctionaris. Je onderhoudt de relatie met onze cliëntenraad en legt middels jaarlijkse rapportages verantwoording af aan externe toezichthouders. Kortom, een brede functie in het hart van onze organisatie.

Wat breng je mee

Wij zijn op zoek naar een Kwaliteitsmanager / Compliance Manager Zorg met een HBO/WO werk- en denkniveau en een juridische, bedrijfskundige of zorggerelateerde achtergrond. Iemand met een brede kennis van wet- en regelgeving en richtlijnen in de zorg, evenals ervaring met processen rondom risico en compliance. Je bent klantgericht en proactief, werkt nauwkeurig en bent probleemoplossend ingesteld, onafhankelijk en kan omgaan met belangentegenstellingen. Je bent gewend (deels) projectmatig te werken.

Wat bieden we jou

Deze rol is ingeschaald in schaal 55 van de ZKN cao. De functie kan in deeltijd en na een inwerkperiode hybride worden ingevuld. Wij hebben een uitgebreid pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een “wellbeing budget” en opleidingsmogelijkheden.

Spreekt bovenstaande rol en onze waarden jou aan, stuur dan uiterlijk 21 maart 2023 jouw motivatiebrief en curriculum vitae naar Priscilla Stienstra, HR Manager via P.Stienstra@Oogcentrumnoordholland.nl.


Home // / Nieuws / Vacature Kwaliteitsmanager / Compliance Manager Zorg