Passantentarief Huisarts Optometrist/Opticien Time out procedure

Oogcentrum Noordholland viert lustrum

Meteen toepassen van de nieuwste technologieën, werken volgens de modernste inzichten en dat zonder lange wachtlijsten. Oogcentrum Noordholland begon in 2010 met dit streven. Precies vijf jaar later viert eigenaar Rob Wouters met zijn personeel een feestje. Met ruim zesduizend nieuwe inschrijvingen per jaar, 2700 staaroperaties en ruim 2600 behandelingen voor maculadegeneratie is het centrum de grootste aanbieder van oogzorg in de provincie.

Door Redactie,  3-2-2015 


De redactie van Gezond Dichtbij stelt drie vragen aan Rob Wouters.

 

1. Waar kijkt u met trots op terug?

Ik kijk met trots terug op het feit dat onze ambitie om oogzorg van een zeer hoog niveau te leveren geslaagd is. Dat wij dit hebben weten te realiseren samen met onze medewerkers die er trots op zijn om bij ons te werken. De sfeer en collegialiteit maken dat het oogcentrum nieuwe ambities kan uitrollen, zoals de recent geïntroduceerde ‘happy or not’ klant-tevredenheidsscore. Hiermee bepalen wij dagelijks of onze klanten zich vriendelijk geholpen voelen.

Door samen met elkaar ambities te benoemen en die na te leven zijn wij in staat om dagelijks alle spoedpatiënten te zien. Door een slimme andere manier van werken hoeven wij geen onnodige herhaalbezoeken te maken. Dit is voor de klanten erg fijn en voorkomt dat wij een verstopping van onze polikliniek krijgen. Door ook geregeld op zaterdag te werken, blijven wij bereikbaar en ontstaan er geen wachtlijsten. Natuurlijk kan dit alleen maar als wij ook werken met de beste apparatuur. Nieuwe moderne technieken maken dat de diagnostiek (het stellen van de diagnose) verfijnder wordt, sneller wordt uitgevoerd, betere resultaten geeft en de oogarts vaak op hetzelfde moment al de diagnose aan de klant kan mededelen.
2. Wat is het grote verschil met ziekenhuizen?

Op het oogcentrum wordt de planning en de organisatie van de patiëntenzorg volledig samen met het specialistenteam geregeld. Wij besteden erg veel tijd aan het samen zorgen voor een plezierige werkdag voor de medewerkers en indirect dus ook voor die van onze klanten. In een ziekenhuis dat bestuurd wordt vanuit het management is er meestal onvoldoende kennis om de werkprocessen goed te doorgronden.

Specialisten weten welke zorg nodig is voor de klant en doen er alles aan om dit goed te regelen. Er is bij ons dan ook geen competitie tussen het management en de specialisten, geen geruzie, maar een grote saamhorigheid met een gezamenlijke ambitie: oogzorg op topniveau.

3. Wat zijn de plannen voor de toekomst?

Wij willen onze diensten uitbreiden door in de regio de samenwerking met onze partners te intensiveren. Zo zijn wij steeds in gesprek met de huisartsen, opticiens, zorgverzekeraars en hebben wij nu ook de mogelijkheid om onze oogheelkundige medicatie digitaal naar apothekers te zenden. Wij willen ook graag anderen helpen bij het op een hoger niveau brengen van de kennis over oogzorg. Onze ambities zijn erop gericht om hét oogcentrum voor de hele regio Noord-Holland te zijn.


Home // / Nieuws / Oogcentrum Noordholland viert lustrum