Identificatieplicht in de zorg

Mijn Oogcentrum

Welkom op het patiëntenportaal Mijn Oogcentrum

“Mijn Oogcentrum” is een persoonlijke en beveiligde omgeving waarin u de emails kunt lezen die u krijgt via noreply.oogcentrumnoordholland@zorgmail.nl, uw afspraken kunt bekijken en uw medische gegevens bekend bij Oogcentrum Noordholland kunt bekijken.

 

 

Heeft u vragen over een afspraak, over een afspraak verplaatsen, behandelingen, operaties, wachtlijsten of vragen over Mijn Oogcentrum?

Voor vragen kunt u ons mailen of bellen. Ook voor vragen over een persoonlijke gezondheidsomgeving (een PGO) kunt u ons mailen of bellen.

Wij zijn bereikbaar per e-mail via info@oogcentrumnoordholland.nl  en telefonisch via 088-9191800 op werkdagen van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 16.30 uur.


Goed voorbereid naar Oogcentrum Noordholland

Bekijk onderstaande video om goed voorbereid naar Oogcentrum Noordholland te gaan. Heeft u vragen naar aanleiding van deze informatie belt u ons dan gerust. De medewerkers van Oogcentrum Noordholland staan voor u klaar en geven u deskundig antwoord op uw vragen.


 

PGO (persoonlijke gezondheidsomgeving) en het VIPP 5 implementatie programma.

Oogcentrum Noordholland neemt deel aan het “VIPP 5 implementatie programma”. Dit is de toekomst in de digitale informatie-uitwisseling van de zorginstelling(en) naar de patiënt en de digitale informatie-uitwisseling tussen de zorginstellingen onderling rondom de patiënt.

Wat is het verschil tussen ons portaal “Mijn Oogcentrum” en een PGO?

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een mobiele app of een omgeving binnen een website waarin u levenslang digitale informatie op 1 plek kunt verzamelen over uw eigen gezondheid.

In een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) kunt u uw medische gegevens verzamelen en beheren. Dit doet u door in de zoekbalk uw zorginstelling op te zoeken. Vervolgens kunt u in uw PGO uw BgZ-gegevens en documenten opvragen. Documenten en medische gegevens van alle zorginstellingen waar u onder behandeling bent of bent geweest. Indien gewenst kunt u uw gegevens delen met uw zorgverlener om hem of haar een compleet beeld van uw gezondheidssituatie voor te leggen.

“Mijn Oogcentrum” is uw persoonlijke en beveiligde patiëntenportaal binnen de website van Oogcentrum Noordholland. In deze digitale omgeving heeft u altijd inzage in uw afspraken, uw onderzoeksuitslagen, brieven en folders die wij aan u hebben toegezonden en de contactgegevens die wij van u in ons systeem hebben staan. Daarnaast kunt u – indien van toepassing op uw behandeling – digitaal vragenlijsten invullen.

Zijn mijn medische gegevens veilig in een PGO?

Stichting MedMij heeft strenge regels opgesteld om ervoor te kunnen zorgen dat uw medische gegevens veilig zijn in een PGO.
Zorgverleners die deze regels volgen krijgen het MedMij-label. Oogcentrum Noordholland heeft het MedMij label.

De voordelen van een PGO voor u als patiënt.

Wanneer een PGO door u gebruikt gaat worden krijgt u, ook richting uw zorgverlener(s), een vollediger inzicht in uw gezondheidssituatie. U heeft zelf grip op uw gegevens en u maakt in een PGO veilig verbinding met uw zorgverlener(s). Wij vragen u daarom vriendelijk om een PGO aan te maken via de website www.digitalezorggids.nl/kies-je-pgo/. Om in te loggen maakt u gebruik van uw DigiD. Door in de zoekbalk de naam “oogvoorzorg” in te vullen komt u bij Oogcentrum Noordholland. Vraag binnen de omgeving Oogcentrum Noordholland uw BgZ* gegevens en documenten op. Hartelijk dank voor uw medewerking!

*De BgZ is de minimale set van patiëntgegevens die door alle zorgverleners hetzelfde wordt vastgelegd. Deze set is de basis voor een goede informatieoverdracht en is nodig voor de continuïteit van de zorg.

 

 


Home // / Mijn Oogcentrum / Mijn Oogcentrum