Veelgestelde vragen

F.A.Q.


Het Oogcentrum Noordholland vertelt u graag meer

Bekijk onderstaande video om goed voorbereid naar Oogcentrum Noordholland te gaan. Heeft u meer vragen naar aanleiding van deze informatie belt u ons dan gerust. De medewerkers van het Oogcentrum Noordholland staan voor u klaar en geven u deskundig antwoord op al uw vragen.


Locatie Heerhugowaard

Gildestraat 10
1704 AG Heerhugowaard

Telefoon: 088 91 91 800

Email:  info@oogcentrumnoordholland.nl

 

Locatie Wieringerwerf (Medisch Centrum Wieringermeer)

Brinkweg 3
1771 CN  Wieringerwerf

Telefoon: 088 91 91 800

Email:  info@oogcentrumnoordholland.nl

 

Locatie Purmerend (Medisch Centrum Novawhere)

Professor Meester P.J. Oudlaan 17
1444 HT  Purmerend

Telefoon: 088 91 91 800

Email:  info@oogcentrumnoordholland.nl

 

Locatie Spanbroek (Brilshop Opmeer)

Gruttostraat 2A
1715 VJ  Spanbroek

Telefoon: 088 91 91 800

Email:  info@oogcentrumnoordholland.nl

 

 

Social Media

www.facebook.com\Oogcentrumnoordholland

www.youtube.com/user/OogcentrumNoordholland

U kunt bij ons voor de deur parkeren. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Een belangrijk verschil tussen een naturapolis en restitutiepolis is dat je met een restitutiepolis zelf je arts en andere zorgverleners uit mag kiezen. Bij een naturapolis bepaald de zorgverzekeraar bij wie u onder behandeling mag komen. De vergoeding van zorg die u ontvangt is afhankelijk van de polis die u bij uw zorgverzekeraar heeft afgesloten. Iedere zorgverzekeraar hanteert zijn eigen polisvoorwaarden en wij verzoeken u dan ook om u te laten informeren door u zorgverzekeraar of uw polisvoorwaarden er op na te kijken.

De NZa heeft de route van ziekenhuisbezoek tot rekening in beeld gebracht. In een animatiefilm en op een informatiekaart legt de NZa uit hoe declaraties in ziekenhuizen werken: wat registreren artsen? En hoe wordt dat uiteindelijk samengebracht in een rekening?

Bekijk hier de animatiefilm van de NZa

Ik ben in 2022 bij het Oogcentrum geweest, maar heb een rekening van de zorgverzekeraar ontvangen voor het eigen risico van 2021. Hoe kan dat?

Bekijk hier het antwoord van NZa op de informatiekaart

Ziekenhuizen rekenen nooit losse behandelingen af. Zij verzamelen meerdere zorgactiviteiten in een pakketje. Deze zorgactiviteiten bestaan bijvoorbeeld uit een gesprek met de arts, een onderzoek en een operatie. Het pakketje met de zorgactiviteiten heet een DBC (Diagnose Behandel Combinatie). Het Oogcentrum stuurt een rekening voor het pakketje zorg (de DBC) naar uw zorgverzekeraar.

Waarom kan er vooraf niet altijd een goede indicatie van de kosten worden gegeven?

Het is van tevoren niet mogelijk om vast te stellen wat de kosten van uw behandeling zijn. Eerst moet worden vastgesteld wat er aan de hand is en welk onderzoek / welke behandeling nodig is om u te helpen. U bezoekt daarom eerst de medisch optometrist, medisch orthoptist of de oogarts.

Oogcentrum Noordholland heeft een contract met alle zorgverzekeraars. Het is echter wel aan te raden uw polisvoorwaarden goed na te lopen.

Voor meer informatie, vragen en antwoorden, over kosten in de zorg kunt u tevens terecht op onderstaande website:

www.nza.nl/zorgonderwerpen/zorgonderwerpen/ziekenhuiszorg

U kunt telefonisch een afspraak maken voor een polikliniekbezoek bij Oogcentrum Noordholland van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur. Het telefoonnummer is 088-9191800.

Op zaterdag zijn wij ook bijna altijd open en bij open op zaterdag zijn wij telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 15.30 uur.

Informatie aanvragen of reageren per e-mail kan ook op info@oogcentrumnoordholland.nl

Laatste nieuwsHome // / F.A.Q. – Veelgestelde vragen