Passantentarief Huisarts Optometrist/Opticien Time out procedure

Oogcentrum Noordholland breidt samenwerking uit met professionals in de oogzorg

Als regionaal expertisecentrum neemt Oogcentrum Noordholland het initiatief tot meer regionale samenwerking met professionals in de oogzorg. Zo werken wij aan een efficiënte en effectieve keten van oogzorg in Noord-Holland.

Specifiek betekent dit dat wij de triage van oogzorg uitbesteden aan optometristen die kwalitatief goed zijn opgeleid en beschikken over klinische vaardigheden. Triage moet gezien worden als een voorportaal van oogzorg waar de urgentie van de hulpvraag wordt beoordeeld. Meer samenwerking verdient een vaste plek in hoe wij de zorg organiseren, omdat 65% van de optometristen werkzaam is als zelfstandig beroepsbeoefenaar. Door de triage van oogzorg op deze manier te organiseren nemen wij actief deel aan landelijke projecten, zoals de Juiste Zorg op de Juiste Plek en zijn wij koploper in het uitwerken van de idealen vanuit het IZA (Integraal Zorgakkoord).

Onze ambitie in deze voortrekkersrol wordt ondersteund door Zorgverzekeraar VGZ.

Wij zijn een nieuwe samenwerking gestart met een externe optometrist werkzaam bij Brilshop Opmeer. Brilshop Opmeer kent een lange familietraditie en komt voort uit een in 1922 opgericht familiebedrijf. Sinds 1992 is de gezellige optiekzaak te vinden in Spanbroek. U kunt hier nu ook terecht voor optometrie.

Wij leveren inmiddels onze oogzorg met een externe optometrist vanuit meerdere locaties in Noord-Holland; zoals Purmerend, Wieringerwerf en sinds 30 januari 2024 ook vanuit de Brilshop Opmeer.

Wij willen deze vorm van samenwerking uitbreiden. Bent u professional in de oogzorg en geïnteresseerd in deze vorm van samenwerking? Voor vragen over deze vorm van samenwerking kunt u terecht bij Emely Wouters, te bereiken via Oogcentrum Noordholland, telefoonnummer 088-9191800, e-mail info@oogcentrumnoordholland.nl.

 


Home // / Nieuws / Oogcentrum Noordholland breidt samenwerking uit met professionals in de oogzorg