Op deze pagina ziet u de wachttijden per 1 juni 2021.

 • Polikliniek:
  Locatie Heerhugowaard 92 kalenderdagen
  Locatie Wieringerwerf 42 kalenderdagen
  Het gaat hier om de actuele wachttijden voor een eerste oogheelkundige beoordeling bij Oogcentrum Noordholland.
  Dit is het aantal dagen tussen het moment dat een patiënt een afspraak maakt voor de polikliniek tot het moment dat de patiënt terecht kan.
 • Cataract / Staar 52 kalenderdagen
  Het gaat hier om een driemaandelijks gemiddelde wachttijd voor een staaroperatie bij Oogcentrum Noordholland.
  De wachttijd voor een staarbehandeling is de gemiddelde wachttijd tussen het ordermoment (het moment dat er door de oogarts staar bij u wordt geconstateerd) en het uitvoeren van de staaroperatie. De wachttijden die wij voor de staaroperatie vermelden kan in sommige gevallen langer zijn omdat die mede afhankelijk is van mogelijk contactlensgebruik, uw persoonlijke (tijds)voorkeur, de medische gesteldheid van uw ogen, of u al dan niet onder narcose geopereerd zal worden en het type lens waarvoor u kiest.* Bekijk hier welke zorgverzekeringen tot dit concern horen

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verplicht zorginstellingen om de wachttijd te communiceren.

Bekijk hier de wachttijden
Bekijk hier de Regeling Wachttijden en wachttijdbemiddeling medisch specialistische zorg – NR/REG-1823


Wachttijdbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Voorafgaand aan het eerste consult dient u als nieuwe klant een verwijsbrief van de huisarts of optometrist te overleggen. De zorgverzekeraars eisen dit! Indien u al bij ons bekend bent is een verwijsbrief alleen nodig als er sprake is van een nieuwe zorgvraag.

Is er iets spoed?

Spoedbeoordelingen worden dagelijks gezien. Er zijn korte lijnen met de huisartsen in de regio. Uw huisarts kan voor u een afspraak voor een spoedbeoordeling bij ons maken of u kunt zelf contact met ons opnemen via nummer 088 9191800.

Bereikbaar

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur met uitzondering van spoedbeoordelingen.
Voor spoed zijn wij 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.