Passantentarief Huisarts Optometrist/Opticien Time out procedure

Wisseltrofee Duurzame Oogheelkunde 2024

“Oogcentrum Noordholland, expertisecentrum in een professionele en vriendelijke omgeving, wint de Wisseltrofee Duurzame Oogheelkunde 2024. De nieuwe huisvesting van Oogcentrum Noordholland in Heerhugowaard is niet alleen een architectonisch hoogstandje, ook de duurzame kwaliteiten springen in het oog. Het Oogcentrum heeft de Green Deal Zorg ondertekend en volgt de route naar een circulaire toekomst.

Dat klimaatpositief werken de voorkeur verdient begrijpen we allemaal. Maar je volledige organisatie duurzaam en klimaatpositief inrichten? Ga er maar aan staan… Oogarts Rob Wouters doet het met zijn team van Oogcentrum Noordholland en zij zijn daarmee een voorbeeld voor zorgprofessionals en -organisaties vanuit het hele land.”

 

“Onderbreek de routine en blijf u verwonderen”

Als aanvullende tip wil ik u oproepen om te bekijken of u op de CSA afdeling van uw kliniek (instelling) de doelstellingen van de Green Deal OK kunt versterken door bijvoorbeeld instrumenten met een hoge doorloop snelheid (frequent gebruik) niet dubbel meer te verpakken. Dubbele verpakkingen verhogen de houdbaarheid met 3 tot 6 maanden echter dit is onnodig als de materialen binnen 3 maanden gebruikt worden. Door ook nog met kleur etiketten te gaan werken wordt het ook nog efficiënter om te  controleren op houdbaarheid.

Als oogheelkundig specialist wil ik u daarnaast oproepen tot deelname aan de jaarlijkse Cleanup actie van Théa Pharma Nederland.

Ik ben sterk  van mening dat deelname aan deze dag zorgt voor het verbinden van mensen en het uitwisselen van ideeën binnen de oogzorgsector. Groen staat hedendaags centraal in de zorg, het belang van duurzaam ondernemen wordt tijdens deze dag des te meer benadrukt.

De uitreiking van de wisseltrofee is een initiatief van de Projectgroep Duurzame Oogheelkunde (PGDO).

De PGDO streeft naar het verduurzamen van alle processen binnen de Nederlandse oogheelkundige praktijk. Deze doelstelling is gebaseerd op de Green Deal Duurzame Zorg.

Op de website van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap is een toolkit duurzame oogheelkunde beschikbaar waar best practices te vinden zijn.

Ik wil u adviseren om kennis te nemen van deze toolkit. Door samenwerking en het delen van kennis ontstaat namelijk een krachtige verbinding met waardevolle maatschappelijke impact.


Home // / Nieuws / Wisseltrofee Duurzame Oogheelkunde 2024