Aandoening/behandeling van A t/m Z

Aandoening/behandeling van A t/m Z

“Mijn Oogcentrum” is uw persoonlijke en beveiligde patiëntenportaal binnen de website van Oogcentrum Noordholland. In deze digitale omgeving heeft u altijd inzage in uw afspraken, uw onderzoeksuitslagen, brieven en de voor u relevante folders.   

Alfabetisch overzicht

Wat is een kleine verrichting?
Bij een kleine verrichting wordt onder plaatselijk verdoving een stukje weefsel weggehaald.

 

Oorzaken
Uw oogarts heeft samen met u besloten dat er een stukje weefsel verwijderd moet worden. Een reden om weefsel te verwijderen kan zijn voor nader microscopisch onderzoek door een patholoog (diagnostisch). Een andere reden kan zijn om afwijkend weefsel volledig te verwijderen (therapeutisch). Soms zijn de grenzen van de afwijking niet goed zichtbaar. Het kan dus voorkomen dat de verrichting herhaald moet worden.

 

Instructies voor thuis voorafgaand aan de behandeling
Door middel van druppels vindt plaatselijke verdoving van het oog plaats. Bij deze verdovingsvorm wordt alleen het oppervlak van het oog verdoofd, waardoor het ongevoelig wordt voor scherpe pijn. Tijdens de handeling kunt u blijven zien en u kunt uw oog bewegen. Deze verdoving wordt o.a. toegepast om de knipperreflex te reduceren. Daarnaast krijgt u ook plaatselijke verdoving van het ooglid. Tijdens de medische handeling bent u wakker en aanspreekbaar. Uw zicht is mogelijk tijdelijk verminderd.

 

Mogelijke complicaties
De huid geneest vanzelf. Gedurende 2 tot 3 weken kunt u het gevoel hebben alsof er iets in uw oog zit en is uw oog rood. Het kan ook zijn dat de huid om het oog wat gezwollen en blauw is, dit is normaal en kan bij de ene persoon langer aanhouden dan bij de ander. Tegen de pijn of irritatie kunt u paracetamol innemen (3 maal daags 2 tabletten van 500mg bij een normaal lichaamsgewicht). Eventueel kunt u hieraan Naproxen of Ibuprofen (NSAID) toevoegen volgens de bijsluiter in overleg met uw apotheker en huisarts.
Ook kan er rood gekleurd traanvocht uit het oog komen. Dit is meestal onschuldig en stopt vanzelf. Indien u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, kan het nabloeden langer aanhouden. Bij toenemende pijn en roodheid dient u contact met ons op te nemen.

Blijft het oog en/of de huid daaromheen rood, gezwollen en pijnlijk dan vragen wij u contact met ons op te nemen. Dit kan duiden op een ontsteking. Een allergische reactie op de zalf kan voorkomen maar is zeldzaam.

 

Instructies voor begeleiding, opvang en vervoer
Direct na de verrichting kunt u naar huis. Houdt er rekening mee dat er mogelijk een verband aangelegd kan worden. Wij adviseren u niet zelf naar huis te rijden, met een verband om mist u een heel stuk van uw gezichtsvermogen en het diepte zien is weg, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden niet alleen met autorijden maar ook op de fiets en te voet.

 

Instructies voor thuis na de behandeling
Kan variëren per verrichting en wordt met u besproken.


Oogcentrum Noordholland vertelt u graag meer

Bekijk onderstaande video om goed voorbereid naar Oogcentrum Noordholland te gaan. Heeft u vragen naar aanleiding van deze informatie belt u ons dan gerust. De medewerkers van Oogcentrum Noordholland staan voor u klaar en geven u deskundig antwoord op uw vragen.


Oogcentrum Noordholland
Gildestraat 10
1704 AG Heerhugowaard

Telefoonnummer: 088-9191800
E-mail adres: info@oogcentrumnoordholland.nl

Openingstijden:
ma-vr 8.00-16.30 uur

Voor spoed zijn wij 24 uur bereikbaar 088-9191800


Meer informatie?

Neem contact op.

Klantervaringen:
Bekijk hier onze reviews