Aandoening/behandeling van A t/m Z

Aandoening/behandeling van A t/m Z

“Mijn Oogcentrum” is uw persoonlijke en beveiligde patiëntenportaal binnen de website van Oogcentrum Noordholland. In deze digitale omgeving heeft u altijd inzage in uw afspraken, uw onderzoeksuitslagen, brieven en de voor u relevante folders.   

Alfabetisch overzicht

4009 Folder sulcoflex bijlage folder staar

 


Sulcoflex Kunstlens (bijlage folder staar)

Wat is een Sulcoflex lens?
Een Sulcoflex lens is een kunstlens die bij de reeds aanwezige kunstlens geplaatst kan worden om een rest sterkte te corrigeren. De gewone kunstlens zit in het lenszakje. De Sulcoflex wordt achter de iris, vóór de gewone kunstlens geplaatst.

Waarom een Sulcoflex lens?
Er zijn verschillende redenen om een Sulcoflex lens te plaatsen.
1. Rest refractie
De meest voorkomende reden om een Sulcoflex lens te plaatsen is om een rest refractie (brilsterkte) te corrigeren na een eerdere staaroperatie.
2. Refractie aanpassing
Wanneer iemand na een staaroperatie toch een andere refractie wil dan hij van tevoren had gekozen, kan overwogen worden een Sulcoflex lens te plaatsen.
3. Refractieve behandeling bij de eigen ooglens
Wanneer iemand een hoge brilsterkte (refractie) heeft en niet in aanmerking komt voor refractiechirurgie middels laser, kan overwogen worden een Sulcoflex lens te plaatsen.

De operatie
De operatie kan onder verschillende soorten verdoving worden uitgevoerd. Zie hiervoor de informatie in folder “staar (cataract) ”.
De operatie begint met een sneetje in het oog van ongeveer 2.5-3 mm. Anders dan bij de standaard staaroperatie wordt er bij deze operatie geen lens verwijderd, maar een extra lens toegevoegd. De Sulcoflex lens wordt achter de iris en vóór de bestaande (kunst)lens geplaatst. Er zijn meestal geen hechtingen nodig om het wondje te sluiten.

Welke resultaten kunt u verwachten van de behandeling
Een operatie waarbij een sulcolflex geplaats wordt kan ervoor zorgen dat de “rest”sterkte zo veel mogelijk gecorrigeerd wordt, zodat u minder afhankelijk bent van de bril of een andere gewenste sterkte krijgt.

Mogelijke complicaties
Het plaatsen van een Sulcoflex lens is een veilige ingreep. De mogelijke complicaties zijn vergelijkbaar met die van een gewone staaroperatie, zie folder “staar”.
In het geval van een refractieve behandeling bij de eigen ooglens bestaat het risico op het sneller ontwikkelen van staar.

Financiele aspecten
De kosten voor het plaatsen van een Sulcoflex lens worden meestal niet vergoed. Deze kosten bedragen € 600,- .

Meer informatie?

Neem contact op.

Klantervaringen:
Bekijk hier onze reviews