Aandoening/behandeling van A t/m Z

Aandoening/behandeling van A t/m Z

“Mijn Oogcentrum” is uw persoonlijke en beveiligde patiëntenportaal binnen de website van Oogcentrum Noordholland. In deze digitale omgeving heeft u altijd inzage in uw afspraken, uw onderzoeksuitslagen, brieven en de voor u relevante folders.   

Alfabetisch overzicht

Wat is Brown-syndroom?

Het Brown-syndroom is een stoornis in de oogbewegingen. Meestal is deze stoornis aangeboren, maar soms ontstaat het syndroom pas op latere leeftijd. De aandoening kan aan één oog of aan beide ogen voorkomen.

Oorzaken

De aangeboren vorm wordt meestal veroorzaakt doordat een deel van de pees van één van de schuine oogspieren niet goed kan ontspannen. Dit oog wordt tegengehouden bij het omhoog kijken.
Andere oorzaken kunnen zijn: een verkeerde aanleg van (de pees van) de oogspier of van de trochlea (een soort katrol in de oogkas waar de pees van deze schuine oogspier doorheen gaat).

Als het Brown-syndroom op latere leeftijd ontstaat, kan de oorzaak een zwelling van de pees van deze schuine oogspier zijn. Deze zwelling wordt meestal veroorzaakt door bijvoorbeeld een ontsteking. Ook kan het syndroom ontstaan door een ongeluk, waarbij de trochlea beschadigd raakt.

Symptomen

Bij het Brown-syndroom is de beweging van één of beide ogen beperkt bij kijken naar boven in de richting van de neus. Omdat één of beide ogen niet goed kunnen bewegen, wordt het hoofd vaak wat scheef gehouden en de kin geheven om prettiger te kunnen zien (torticollis).
Kijken naar boven wordt vaak als onprettig ervaren en wordt daarom vaak vermeden.
Bij kinderen kan hierbij soms een lui oog ontstaan, waarvoor zij dan een oogpleister moeten plakken. Meer informatie hierover leest u in de folder ‘lui oog (amblyopie)’.

Mogelijke behandeling

Bij de meeste kinderen is behandeling niet nodig, de afwijking herstelt meestal spontaan.
Bij een afwijkende oogstand is er een grote kans op een lui oog.
Het luie oog moet dan extra gestimuleerd worden om te gaan werken door het goede oog met een pleister af te plakken (zie folder ‘lui oog (amblyopie)’).
De behandeling hangt vaak af van de oorzaak van de stoornis. Er worden bijvoorbeeld medicijnen gegeven als er een ontsteking is. Zelden is een scheelzien operatie nodig.

Een operatie kan wel nodig zijn als:

  • de torticollis (het scheefhouden van het hoofd om enkel te zien) nekklachten veroorzaakt
  • het scheelzien aanwezig is bij recht vooruit kijken
  • de samenwerking tussen de ogen verslechtert

Met een oogspieroperatie verbetert de oogstand en de samenwerking tussen de ogen bij recht vooruit kijken en/of het vermindert de torticollis zodat de nekklachten afnemen.
Na de operatie kan het oog nog steeds problemen hebben met het omhoog kijken, omdat de pees van de aangedane oogspier zich niet volledig kan ontspannen.

Welke resultaten kunt u verwachten van de behandeling?

Met een oogspieroperatie verbetert de oogstand en de samenwerking tussen de ogen bij recht vooruit kijken en/of het vermindert de torticollis zodat de nekklachten afnemen.
Na de operatie kan het oog nog steeds problemen hebben met het omhoog kijken, omdat de pees van de aangedane oogspier zich niet volledig kan ontspannen.

Mogelijke complicaties/bijwerkingen 

Mogelijke complicaties van een scheelzien operatie kunnen zijn:
Complicaties die het zicht bedreigen, zijn bij oogspiercorrecties wel bekend. Ze komen echter bijna nooit voor omdat de operatie alleen aan de buitenkant van de oogbol plaatsvindt. Er kunnen zich wel complicaties voordoen die minder ernstig zijn: allergische reacties op de gebruikte hechtmaterialen, hoornvliesproblemen en lichte infecties. Deze zijn vervelend, maar met oogdruppels goed te behandelen.
Over- en onder correcties kunnen voorkomen en geven soms klachten van dubbelzien. Meestal verdwijnt dit spontaan.

Instructies voor thuis voorafgaand aan de behandeling

Indien er een oogspieroperatie noodzakelijk is:

Nadat de opererende oogarts akkoord is gegaan met een scheelzien operatie van u of uw kind, zal de orthoptist met u een datum afspreken voor de ingreep. Zij zal ook de gang van zaken verder met u doornemen. Voor patiënten die tevens onder behandeling zijn bij een andere specialist, moet toestemming voor narcose aan de betreffende specialist gevraagd worden. Voor de operatie gaat de patiënt naar het peroperatieve spreekuur van de anesthesist.

U krijgt een recept voor ontstekingsremmende oogdruppels mee, die u of uw kind na de operatie moet gebruiken, en een controle-afspraak voor de nacontrole bij de orthoptist en oogarts (dit is ongeveer tien dagen na de operatie).

Instructies voor begeleiding, opvang en vervoer

Als u een oogspieroperatie heeft ondergaan mag u na de behandeling geen autorijden en is het noodzakelijk om begeleiding mee te nemen voor vervoer.

Instructies voor thuis na de behandeling

Indien er een oogspieroperatie noodzakelijk is:

De oogarts doet direct na de operatie wat zalf in het geopereerde oog om een ontsteking te voorkomen. Er wordt geen verband op het geopereerde oog gedaan. Voor de patiënt is het soms wat eng om de ogen open te doen. De ogen zijn wat rood en/of gezwollen. De zwelling is na enkele dagen weg en de roodheid is na enkele weken verdwenen. Eén of meer oogspieren zijn tijdens de operatie los geweest en daarna weer aan de oogbol gehecht. De patiënt kan wat last hebben van de hechtingen; ze kunnen wat prikken. Deze lossen vanzelf op en hoeven er dus niet uitgehaald te worden. De patiënt heeft over het algemeen weinig pijn aan de ogen. Zo nodig kunt u paracetamol gebruiken. Patiënten voelen zich meestal niet erg ziek van de narcose. In principe mag u of uw kind alles doen na de operatie. Wel moet worden opgepast met zand en stof. Tot drie weken na de operatie is zwemmen niet toegestaan, douchen mag wel (daarbij zorg dragen dat er geen water en zeep in de ogen loopt).

Niet alle informatie in deze folder is noodzakelijk op u of uw kind van toepassing. Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, stel deze dan aan uw oogarts, optometrist of orthoptist.


Oogcentrum Noordholland vertelt u graag meer

Bekijk onderstaande video om goed voorbereid naar Oogcentrum Noordholland te gaan. Heeft u vragen naar aanleiding van deze informatie belt u ons dan gerust. De medewerkers van Oogcentrum Noordholland staan voor u klaar en geven u deskundig antwoord op uw vragen.


Oogcentrum Noordholland
Gildestraat 10
1704 AG Heerhugowaard

Telefoonnummer: 088-9191800
E-mail adres: info@oogcentrumnoordholland.nl

Openingstijden:
ma-vr 8.00-16.30 uur

Voor spoed zijn wij 24 uur bereikbaar 088-9191800


Meer informatie?

Neem contact op.

Klantervaringen:
Bekijk hier onze reviews

Wat is BlephEx?
De BlephEx is een behandeling voor blepharitis, waarbij de randen van de oogleden intensief worden gepoetst d.m.v. een snel draaiend borsteltje.

 

 

Oorzaken
Blepharitis is een chronische ontsteking van de oogleden die wordt veroorzaakt door een overmatige groei van normale bacteriën die leven langs de ooglid rand. Blepharitis is vaak de voorloper voor ernstige ooglid ziekten, zoals meiboomklier dysfunctie en droge ogen. Het kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd of geslacht, maar komt over het algemeen vaker voor als een persoon ouder is. Als deze bacteriegroei toeneemt vormt er een slijmlaagje langs de wimpers. Bacteriële toxinen worden vervolgens gevangen en beginnen het ooglid binnen te dringen en veroorzaken zwelling, waardoor mogelijke schade aan traanklieren en negatief effect op de traanproductie. Doordat de traanproductie afneemt, blijven de bacteriën zich ontwikkelen, waardoor zich een vicieuze cirkel vormt. (zie folder blepharitis)

 

Symptomen
De klachten kunnen bestaan uit jeuk, irritatie, een ‘zandkorrel’ gevoel, branderigheid, vermoeide, tranende of droge ogen, milde lichtschuwheid, leesklachten, afscheiding, rode ogen, zwaar gevoel in de oogleden, excessief knipperen of wisselend zicht. Ook kan men last hebben van korstjes en/of schilfers op de oogleden en het kan ook zijn dat de oogleden ‘s morgens aan elkaar blijven plakken.

 

Behandeling
De behandeling wordt uitgevoerd door een oogheelkundig specialist in een reguliere behandelkamer. Voor de behandeling krijgt u druppels om het oogoppervlak te verdoven. Door middel van een snel draaiend borsteltje  worden de randen van de oogleden gepoetst. Hierbij worden schilfers en bacteriën verwijderd en wordt de ooglidrand gepolijst. De behandeling duurt ongeveer 6 – 8 minuten en de meeste patiënten ervaren een tintelend gevoel.

Na de behandeling worden de ogen uitgespoeld.

Voor en na de behandeling worden er foto’s gemaakt van de oogleden.

 

Welke resultaten kunt u verwachten van de behandeling?
Alle BlephEx behandelingen hebben als doel de ontsteking in de ooglidranden te verminderen en daarmee de symptomen te verminderen. Blepharitis is een chronische aandoening en zal daarom nooit helemaal verdwijnen. U zult in geringe mate hinder blijven ondervinden van de bepharitis. In de meeste gevallen moet de BlephEx behandeling na 4 tot 6 maanden herhaald worden, voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

 

Mogelijke complicaties/bijwerkingen van de behandeling
De kans op een complicatie is bij een BlephEx behandeling uiterst klein.
De ooglidranden kunnen wat rood zijn na de behandeling. Dit verdwijnt meestal binnen enkele uren. Er kan er een kleine erosie (schaafwondje) ontstaan op het hoornvlies. Dit wondje heelt meestal binnen enkele dagen.Na de behandeling kan het zicht tijdelijk verminderd zijn.

 

Instructies voor thuis voorafgaand aan de behandeling
Graag geen oog make-up dragen.

 

Instructies voor begeleiding, opvang en vervoer
Na een BlephEx®behandeling mag u zelf auto rijden. Mogelijk voelen uw oogleden geprikkeld en vindt u het prettig om u te laten rijden.

 

Instructies voor thuis na de behandeling
Na de behandeling zijn er geen beperkingen. Ons advies is om de ooglidhygiene te continueren. Kunsttranen en zalf mogen gewoon gebruikt worden na de behandeling.

 

Als u besluit zich te laten behandelen
Het is mogelijk dat de arts u bedenktijd heeft gegeven om tot een besluit te komen of u zich laat behandelen en/of welke behandeling u wenst te ondergaan. Als u besluit zicht te laten behandelen, vernemen wij dat graag van u. U kunt telefonisch contact opnemen met onze medewerkers om een afspraak te maken

Niet alle informatie in deze folder is noodzakelijk op u van toepassing. Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, stel deze dan aan uw oogarts, physician assistant, optometrist of orthoptist.

 

Financiële aspecten
De kosten voor een BlephEx behandeling worden niet vergoed. Deze kosten bedragen €121,-.

 

Vragen en/of klachten
Op onze website vindt u meer informatie over de behandelingen die wij uitvoeren, maar ook informatie over onze medewerkers en ons privacyreglement. Voor vragen en/of klachten kunt u altijd telefonisch, per e-mail of via het contactformulier op onze website contact met ons opnemen. Onze medewerkers van Oogcentrum Noordholland staan voor u klaar en geven u deskundig antwoord op al uw vragen. Een onafhankelijke klachtenfunctionaris bemiddelt bij onvrede of klachten.

Mocht u niet tevreden zijn met de manier waarop wij uw klacht hebben behandeld, heeft u de mogelijkheid om uw klacht in tweede instantie aan een onafhankelijke geschillencommissie voor te leggen. Het Oogcentrum is aangesloten bij de geschillencommissie van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN). Meer informatie over deze geschillencommissie kunt u vinden op: zkn.nl/consumenten/over-zkn/geschillencommissie.

 

Veiligheid
Een veilig verblijf voor iedereen in het Oogcentrum is voor ons een topprioriteit. Om uw veiligheid te waarborgen vragen wij u de instructies van de medewerkers van het Oogcentrum nauwgezet op te volgen. Onze medewerkers kennen de risico’s.

Heeft u zich tijdens uw verblijf in het Oogcentrum op enig moment onveilig gevoeld of bent u een situatie tegengekomen die voor u of anderen in het Oogcentrum gevaarlijk kan zijn? U helpt ons door dat aan ons te melden. U kunt dat ter plekke melden aan iedere medewerker van het Oogcentrum of achteraf telefonisch, per brief of per e-mail. Wij bespreken alle meldingen en nemen de mogelijke maatregelen om gevaarlijke situaties op te lossen.

Oogcentrum Noordholland beschikt over de “Meldcode signalen bij kindermishandeling en huiselijk geweld OCNH”. Dit betekent dat een medewerker van Oogcentrum Noordholland bij het signaleren van dergelijke signalen volgens een vastgesteld stappenplan te werk gaat en mogelijk hulp biedt aan het slachtoffer of een melding doet bij ‘Veilig Thuis’.


Oogcentrum Noordholland vertelt u graag meer

Bekijk onderstaande video om goed voorbereid naar Oogcentrum Noordholland te gaan. Heeft u vragen naar aanleiding van deze informatie belt u ons dan gerust. De medewerkers van Oogcentrum Noordholland staan voor u klaar en geven u deskundig antwoord op uw vragen.


Oogcentrum Noordholland
Gildestraat 10
1704 AG Heerhugowaard

Telefoonnummer: 088-9191800
E-mail adres: info@oogcentrumnoordholland.nl

Openingstijden:
ma-vr 8.00-16.30 uur

Voor spoed zijn wij 24 uur bereikbaar 088-9191800


Meer informatie?

Neem contact op.

Klantervaringen:
Bekijk hier onze reviews

Wat is Blepharitis / Ooglidrandontsteking?

Ooglidrandontsteking / Blepharitis is een vaak langdurige (chronische) aandoening aan de ooglidrand, waarbij de haarzakjes en de talgkliertjes op de ooglidrand ontstoken zijn. Er zijn twee vormen van blepharitis:

Anterieure blepharitis 
Bij deze vorm is met name het gebied rondom de basis van de ooglidharen aangedaan. Overmatig geproduceerd vet van de talgklieren in de oogleden blijft aan de oogharen kleven en wordt vervolgens zuur. Hierdoor raken de ooglidranden geïrriteerd. In tweede instantie kunnen ook het slijmvlies (conjunctiva) en het hoornvlies (cornea) betrokken raken bij de ontsteking, wat een verminderde traankwaliteit tot gevolg heeft.

Posterieure blepharitis (Meibomitis of Meibom Klier Dysfunctie)
Deze vorm wordt gekenmerkt door een verstopping van de klieren van Meibom, welke aan de achterzijde van de ooglidrand liggen. De talg stapelt zich op in de klieren en wordt onvoldoende uitgescheiden. Bovendien is het deel dat toch in de traanfilm komt minder goed van kwaliteit. Dit veroorzaakt een verhoogde verdamping van de tranen en heeft droge ogen tot gevolg.

 

Oorzaken

Anterieure blepharitis

Stafylococcen blepharitis
Deze ontsteking wordt meestal veroorzaakt door een bacterie die normaal op de huid voorkomt, een staphylococ. Wanneer de bacteriën, die normaal gesproken geen afwijkingen veroorzaken, de overhand krijgen kunnen zij een ontsteking veroorzaken.

Seborrhoische blepharitis
Het ontstaan hiervan heeft meestal te maken met een bepaalde aanleg (eczema seborrhoicum of seborrhoische dermatitis). De korstjes zijn vaak zacht, bevinden zich op de ooglidrand en oogharen. Hierdoor zijn de wimpers aan elkaar geplakt.

Posterieure blepharitis
Deze vorm kan ontstaan door een ontsteking, zoals anterieure blepharitis, of kan op zichzelf staan, mogelijk als gevolg van ouderdom. Door het verslappen van de oogleden als gevolg van ouderdom wordt het vet minder effectief uit de talgkliertjes gedrukt met de knipperslag. Dit vet raakt ingedikt in de talgkliertjes en de oogleden raken ontstoken. Zonder deze vetlaag verdampt de traanfilm. Dit leidt tot droge ogen. Om de ogen te beschermen tegen uitdroging maken de traanklieren van de ogen extra traanvocht aan waardoor klachten van tranende ogen kunnen ontstaan.

 

Symptomen

Enige mate van blepharitis komt relatief vaak voor: bij 20-40% van de bevolking. Een deel van deze mensen heeft klachten. Deze klachten kunnen bestaan uit jeuk, irritatie, een ‘zandkorrel’-gevoel, branderigheid, vermoeide, tranende of droge ogen, milde lichtschuwheid, leesklachten, afscheiding, rode ogen, zwaar gevoel in de oogleden, excessief knipperen of wisselend zicht. Afhankelijk van de soort blepharitis klagen mensen over korstjes en/of schilfers op de oogleden. Ook kan men als klacht hebben dat de oogleden ’s morgens aan elkaar vastplakken.

 

Mogelijke behandelingen

Reinigen van de ooglidranden

 

BlephEx

 

Met warme kompressen
Als u in het bezit bent van een magnetron, zijn pittenzakken of hot-packs de meest effectieve vorm van warme kompressen. Pas op! Pittenzakken en hot-packs kunnen erg heet worden. Eerst testen op uw onderarm. Is het te heet, kunt u het eerst in een doek wikkelen en daarna 10 minuten lang op uw gesloten ogen leggen. Een ander alternatief is een warmte masker zoals het EyeCure Oogmasker, die warm wordt door middel van een chemische reactie waardoor geen magnetron nodig is. Door de warmte wordt de talg in de talgkliertjes zachter en is de talg makkelijker te verwijderen. Doe dit minimaal 6 weken lang 2 keer per dag, daarna kunt u afbouwen. Houdt er rekening mee dat u dit vaak moet blijven herhalen, op termijn in een lagere frequentie, als onderhoud.

Ooglidmassage
Na toepassing van de warme kompressen is het belangrijk om de oogleden te masseren om de verzachte talg uit de talgkliertjes te drukken. Druk een wattenstaafje tegen de onderkant van het onderooglid en rol, met een lichte tot matige druk op het ooglid, het wattenstaafje naar boven tot de ooglidrand. Herhaal dit over de hele breedte van het onderooglid. Voor het bovenooglid begint u met het wattenstaafje aan de bovenkant van het bovenooglid en drukt u met het wattenstaafje en met lichte tot matige druk het bovenooglid naar beneden. Dit herhaalt u over de hele breedte van het bovenooglid.

Ooglidhygiene
Na de ooglidmassage moet u de ooglidranden en wimpers schoonmaken. Doop een wattenstaafje of wattenschijfje in lauwwarm water en gebruik een geschikte reinigingslotion (Blephasol) of kant en klaar schoonmaakdoekjes (Blephaclean) die beschikbaar zijn via uw apotheek en de webshop van BlephEx. Maak hiermee zacht heen en weer gaande bewegingen langs beide ooglidranden bij de implant van de wimperhaartjes. Indien nodig kan men hierna met een droog wattenstaafje of gaasje de korstjes/schilfers verder verwijderen.

Het poetsen van de oogleden is belangrijk om de producten van de ontsteking te verwijderen. Doe dit minimaal 6 weken lang 2 maal per dag, daarna kunt u afbouwen. Houdt er rekening mee dat u dit vaak moet blijven herhalen, op termijn in een lagere frequentie, als onderhoud. Door eerst warme kompressen toe te passen gedurende 10 minuten, gevolgd door massage van de oogleden en als laatste de wimpers en ooglidranden goed schoon te maken kunt u het beste resultaat halen.

Kunsttranen en/of ontstekingsremmende oogzalf 
Soms is het nodig om naast de warme kompressen en het poetsen van de oogleden een antibioticum/ontstekingsremmer in de vorm van zalf voor te schrijven. Dit zal vooral gedaan worden om de ontsteking onder controle te krijgen. Deze antibiotica brengt u op uw oogleden aan na het poetsen. Er kan wat zalf in uw ogen komen, dit kan geen kwaad, maar geeft wel even wazig zicht. Blepharitis kan klachten van droge ogen geven en daarom worden er mogelijk ook kunsttranen voorgeschreven. Volg voor het gebruik van de kunsttranen en de zalf de instructies van de oogarts/optometrist op.

Antibiotica in tabletvorm
Bij ernstige gevallen van blepharitis kan ervoor gekozen worden een antibioticum in tabletvorm te geven. Volg hiervoor de instructies van de oogarts op. (Zie voor de bijwerkingen van het voorgeschreven antibioticum de bijsluiter).

 

Welke resultaten kunt u verwachten van uw behandeling?

Alle behandelingen hebben als doel de ontsteking in de ooglidranden te verminderen en daarmee de symptomen zoals vermoeide ogen, jeukende ogen, prikkende/branderige ogen en wisselend zicht te verminderen. Blepharitis is een chronische aandoening en zal daarom nooit helemaal verdwijnen. Het is daarom verstandig om in periodes dat u weinig/geen last heeft, toch de ooglidranden te blijven reinigen, minstens één keer per dag.

 

Mogelijke complicaties/bijwerkingen van de behandeling

Bij het poetsen van de oogleden kan het zijn dat de huid wat schraal of droog wordt. Als dit gebeurt, staak dan het gebruik van ooglidreinigingsproducten als Blephasol en poets de oogleden alleen met lauwwarm water. Mocht dit geen verbetering opleveren, verminder dan de frequentie van het poetsen.

Na het indruppelen van oogdruppels en/of zalf kan het zicht tijdelijk verminderd zijn (zie bijsluiter in de verpakking).

Over het algemeen is er een kleine kans op bijwerkingen. Er bestaan echter ook medicijnen met een grotere kans op bijwerkingen. Lees daarom altijd goed de bijsluiter.

Bij het gebruik van oogdruppels kan de kans op lichamelijke (systemische) bijwerkingen aanzienlijk worden verminderd door het dichtdrukken van de traanbuis na het druppelen. Hierdoor vloeit er minder oogdruppelvloeistof af naar de neus- en keelholte, zodat er minder werkzame stof wordt ingeslikt. De kans op bijwerkingen wordt gewoonlijk groter bij hogere doseringen.

Wanneer er tijdens het gebruik van een medicijn effecten optreden die u niet kent, verwacht of vreemd vindt, kan dat wijzen op: (1) een bijwerking, (2) een wisselwerking van dit medicijn met een ander medicijn, (3) overgevoeligheid of (4) een allergische reactie. Neemt u in dat geval contact met ons op.

 

Instructies voor thuis voorafgaand aan de behandeling 

Geen.

 

Instructies voor begeleiding, opvang en vervoer

In sommige gevallen is het lastig om zelf te poetsen. Als iemand anders poetst, kijk dan bij de behandeling van het bovenooglid naar beneden en bij de behandeling van het onderooglid naar boven.

 

Niet alle informatie in deze folder is noodzakelijkerwijs op u van toepassing. Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, stel deze dan aan uw oogarts, physician assistent, optometrist of orthoptist.

 

Vragen en/of klachten

Op onze website vindt u meer informatie over behandelingen die wij uitvoeren, over onze medewerkers en over ons privacyreglement. Voor vragen en/of klachten kunt u altijd telefonisch, per e-mail of via het contactformulier op onze website contact met ons opnemen. Onze medewerkers staan voor u klaar en geven u deskundig antwoord op al uw vragen. Een onafhankelijke klachtenfunctionaris bemiddelt bij onvrede of klachten.

Mocht u niet tevreden zijn met de manier waarop wij uw vraag of klacht hebben behandeld, dan heeft u de mogelijkheid om u klacht in tweede instantie aan een onafhankelijke geschillencommissie voor te leggen. Het Oogcentrum is aangesloten bij de geschillencommissie van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN). Meer informatie over de geschillencommissie kunt u vinden op zkn.nl/consumenten/over-zkn/geschillencommissie.

 

Veiligheid

Een veilig verblijf voor iedereen in het Oogcentrum is voor ons een topprioriteit. Om uw veiligheid te waarborgen vragen wij u de instructies van de medewerkers van het Oogcentrum nauwgezet op te volgen. Onze medewerkers kennen de risico’s.

Heeft u zich tijdens uw verblijf in het Oogcentrum op enig moment onveilig gevoeld of bent u een situatie tegengekomen die voor u of anderen in het Oogcentrum gevaarlijk kan zijn? U helpt ons door dat aan ons te melden. U kunt dat ter plekke melden aan iedere medewerker van het Oogcentrum of achteraf telefonisch, per brief of per e-mail. Wij bespreken alle meldingen en nemen de mogelijke maatregelen om gevaarlijke situaties op te lossen.

Oogcentrum Noordholland beschikt over de “Meldcode signalen bij kindermishandeling en huiselijk geweld OCNH”. Dit betekent dat een medewerker van Oogcentrum Noordholland bij het signaleren van dergelijke signalen volgens een vastgesteld stappenplan te werk gaat en mogelijk hulp biedt aan het slachtoffer of een melding doet bij Veilig Thuis.


Oogcentrum Noordholland vertelt u graag meer

Bekijk onderstaande video om goed voorbereid naar Oogcentrum Noordholland te gaan. Heeft u vragen naar aanleiding van deze informatie belt u ons dan gerust. De medewerkers van Oogcentrum Noordholland staan voor u klaar en geven u deskundig antwoord op uw vragen.


Oogcentrum Noordholland
Gildestraat 10
1704 AG Heerhugowaard

Telefoonnummer: 088-9191800
E-mail adres: info@oogcentrumnoordholland.nl

Openingstijden:
ma-vr 8.00-16.30 uur

Voor spoed zijn wij 24 uur bereikbaar 088-9191800


Meer informatie?

Neem contact op.

Klantervaringen:
Bekijk hier onze reviews